سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 

خبرنگاری، مقوله ای آمیخته از حرفه،هنر، وحتی خطر! 

درهفدهم مرداد ماه سال 1377، محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، به همراه هشت نفر از اعضاء کنسولگری ایران در مزار شریف افغانستان به دست کروهک تروریستی طالبان به شهادت رسید.به همین مناسبت،شورای فرهنگ عمومی، هفدهم مرداد ماه هرسال را به عنوان"روز خبرنگار" نامگذاری کرده است. این قلم تلاش می کند نسبت به تعاریف و دیدگاه هایی که در این زمینه چه در رسانه های دیداری و شنیداری و چه در فضای مجازی صورت میگیرد و منتشر می‌شود، تا حد امکان نگاه متفاوتی به مقوله خبرنگار و حرفه خبرنگاری داشته باشد. خبرنگاری، صرفنظر از خطرات بالقوه و درکمین، دو بعد اساسی دارد یک بعد آن فن(به معنائی دیگر ذوق و هنر) است و بعد دیگرآن حرفه، می باشد. وقتی که گفته میشود خبرنگاری فن است می طلبد فرد خبرنگار دارای یکسری ویژگی های باشد که بخشی از این شاخصه ها بازخورد بستر رشد آدمی هستند و بخش دیگر آن قابل تعلم و یادگیری از طریق آموزش می باشند. اهم این ویژگی ها عبارتند از:داشتن ذوق و استعداد،سرعت در تصمیم گیری،قوه تحلیل مسائل،نگارش صحیح و درست مطالب، شجاعت در بیان واقعیت، ایمان به آگاه سازی عمومی، رعایت اصل بی طرفی و ..... با وجود این ویژگی های قطعا یک خبرنگار همانند یک هنرمند خواهد توانست هنر و توانائی خود را که همانا بیان شفاف، مستند، و مدلل خبر با محتوا است را به منصه ظهور برساند و بوی هنر و فن خود را به مخاطبان خود منتقل کند. و مخاطبین نیز پذیرای چنین اخبار و تحلیل هایی خواهند بود.از نگاه دیگر خبرنگاری را باید یک حرفه و شغل تلقی کرد. چرا که خبرنگار نیز همانند سایر افراد جامعه نیازمند ارتزاق و چرخاندن زندگی روزمره خود می باشد.هرچه قدر گزارش ها و تولید خبر یک خبرنگار از بعد ویژگی هایی که در فوق به آنها اشاره شد در حد بالایی قرار داشته باشد و مخاطبین خود را به آگاه شدن جذب و جلب نماید لیکن نتواند از حیث بعد مالی گوشه ای از معاش او را تأمین کند به نوعی رفته رفته تبدیل به افسردگی شغلی خواهد شد که اثرات آن به تدریج جنبه تأثیرگذاری حرفه ی خبرنگاری را تحت الشعاع خود قرار خواهد داد و به تدریج شاهد افول کیفیت کار نسبت به گذشته خواهیم بود.از جمله این چالش های شغلی جامعه خبرنگاری میتوان به بحث بیمه تامین اجتماعی و قرار نگرفتن شغل مزبور در زمره مشاغل سخت و زیان آور، اشاره کرد. واقعیت این است اگر این موانع از سوی حاکمیت چاره اندیشی اساسی و بنیادی نگردد خبرنگاران بویژه خبرنگاران آزاد با مشکلات اساسی روبرو خواهند شد. برای داشتن خبرنگاران صادق، شجاع و عاشق هر دو جنبه هنری و شغلی بطور آمیخته هم از سوی خود خبرنگاران و هم از سوی حاکمیت، می بایست مورد توجه قراربگیرد تا در آینده باز شاهد حضور و تلاش خبرنگارانی همچون شهیدان محمود صارمی و سید قلم : مرتضی آوینی که صدا و گزارش های هنرمندانه او در برنامه روایت فتح هنوز هم که هنوز است علیرغم گذشت چندین سال از جنگ تحمیلی، یادآور مردانگی و شجاعت مردان و زنان این مرز و بوم، است، باشیم.جان کلام با این شرایط موجود در عرصه خبرنگاری که اکثر خبرنگاران، خبرنگاری را به جهت نداشتن درآمد کافی، شغل دوم و جنبی برای خود انتخاب کرده و می کنند خبرنگاری جایگاه واقعی خود را که همانا گزارش خبرهایی که مسئولین را وادار به واکنش و پاسخگویی نسبت به عملکرد خود و کمک به تقویت سرمایه اجتماعی و مطالبه گری در بین افراد جامعه، را پیدا نخواهد کرد. روز خبرنگار برفعالین صادق و شجاع در این عرصه مبارک باد.






تاریخ : پنج شنبه 99/5/16 | 6:50 عصر | نویسنده : اصغر مناف زاده | نظرات ()

 

انفجاربیروت 

 انفجار شب گذشته بیروت به اندازه‌ای مهیب بود که بیروت و حتی بخش‌هایی از کشورهای همسایه را لرزاند. لحظاتی بعد رسانه‌ها گزارش دادند که این انفجار ناشی از یک آتش‌سوزی در انبار شماره 12 بندر بیروت بوده است.طبق اطلاعات اداره گمرک لبنان عامل این آتش سوزی 2750 تن ماده نیترات آمونیوم بوده است.شدت انفجار ایجاد شده در بیروت معادل انفجار 600 تا 800 تن ماده تی ان تی برآورد شده است، تا جایی که کارشناسان اعتقاد دارند انفجار به وجود آمده بیشتر شبیه انفجار یک بمب هسته‌ای کوچک است، درست است که این انفجار تشعشعات مضر نداشت، اما حجم بالای آن خسارات بسیار شدیدی به بیروت وارد کرده است. کارشناسان معتقدند که این انفجار بزرگترین انفجار غیر هسته ای صورت گرفته بر روی زمین بوده است. منازلی که در نتیجه این انفجار دچار خسارت‌های کلی و جزئی شده‌اند، در برخی موارد ده‌ها کیلومتر با مرکز انفجار فاصله دارد. 

انفجار صورت گرفته در بیروت اولین انفجار از این نوع نبود، بلکه انفجارهای مشابهی نیز در شهر اوبباو در آلمان یا بندر تگزاس آمریکا صورت گرفته است. در انفجار صورت گرفته در سال 1921 در شهر اوبباو در آلمان 4500 تن مواد مخلوط آمونیوم سلفیت و آمونیوم نیترات منفجر شد که به کشته شدن 500 تا  600 آلمانی منجر شده و خسارت‌های مالی آن بالغ بر 7 میلیون دلار( بنا به هزینه‌های آن زمان) بود. در این حادثه 80 درصد از منازل شهر ویران شده و  6500نفر آواره شدند.حادثه مشابه دیگری نیز در سال 1947 در بندر تگزاس به وقوع پیوست. این انفجار یکی از بزرگترین انفجارهای غیر هسته ای تاریخ به شمار می‌رفت و  بعد از آن روی داد که یک کشتی فرانسوی حاوی بیش از 2000 تن نیترات آمونیوم آتش گرفت. در این انفجار بلافاصله 581 نفر جان خود را از دست دادند.در حالی که برخی منابع مقدار نیترات آمونیوم انبار شده در این مخازن را بالغ بر 2750 تن ارزیابی کرده اند، سوالی که در محافل دولتی لبنان مطرح شده، این است که چرا این مقدار از نیترات آمونیوم که در ساخت کودهای شیمیایی یا مواد منفجره به کار می‌رود، به صورت غیر استاندارد نگهداری می‌شده است و مسئولیت این اقدام خطرناک با چه کسانی است؟

 ضروری است دولت لبنان در راستای پاسخ به شانتاژهای مطرح شده در این خصوص در رسانه های داخلی و خارجی با انجام تحقیقات شفاف و جدی در این خصوص، شانتاژ تبلیغاتی رسانه‌های مذکور را با شکست مواجه کند. درپایان باید پذیرفت که این انفجار مهیب و  ویرانگر اولین و آخرین مورد نخواهد بود. لذا می طلبد همه ی کشورهای جهان منجمله کشور خودمان در جهت پیشگیری از وقوع چنین حوادث ناگوار، اقدامات لازم را از همین ساعت در دستور کار خود قرار دهد. چرا که اگر خدای ناکرده مشابه اینگونه حوادث در کشورمان اتفاق بیافتد با توجه به نوع ساختمان سازی ها و زیر ساخت ها موجود با فاجعه انسانی روبرو خواهیم شد. امیدواریم موضوع انفجار بیروت درس بزرگی برای کشورها و مسئولین آنها باشد.



 






تاریخ : چهارشنبه 99/5/15 | 9:56 عصر | نویسنده : اصغر مناف زاده | نظرات ()

 

آینده پژوهی 

در خصوص آینده پژوهی از زوایای مختلفی تعاریف و تمثیل هائی از سوی متخصصان این حوزه ارائه شده است‌. اگر بخواهیم بطور ساده و ملموس برای همه ی افراد جامعه آن را تعریف کنیم آینده پژوهی عبارت است از اینکه در ارتباط با یک موضوع خاص (هدف) در کجا و در چه مرحله‌ای قرار داریم و تأمل ( به معنائی مقایسه و مطابقت با برنامه ریزی انجام گرفته ، چک کردن و کنترل پیشرفت زمانی، فیزیکی، اقتصادی، و،،،) ودر نهایت این امر که بعد از چند سال در خصوص آن موضوع می خواهیم به کجا برسیم؟به عنوان مثال در بخش حمل ونقل درون شهری اگر بخواهیم از منظر علم آینده پژوهی به آن نگاه کنیم بعد از گذشت 30سال آیا بازهم حمل و نقل درون شهری ما به همین منوال خواهد بود؟ قطعا جواب منفی است چرا که در حال حاضر نیز به دلیل تحولات ایجاد شده در عرصه فناوری و تغییر سبک زندگی شهروندان، شاهد دگرگونی غیرقابل پیش‌بینی در این حوزه از جمله ورود تاکسی بیسیم،ماکسیم و اسنپ به عرصه حمل و نقل درون شهری هستیم و این تغییرات بتدریج از هر حیث متحول تر و متنوع تر نیز خواهد شد. دانش آینده پژوهی به دنبال پیش بینی و هدف مند کردن این گونه تحولات و تغییرات با استفاده از الگوهای علمی است تا اثرات آن در آینده جامعه مثبت و پایدار باشد. جان کلام اینکه توسعه در هر کشور در تمامی ابعاد اعم از اقتصادی،اجتماعی،فرهنگی و حتی سیاسی زمانی پایدار خواهد بود که مفاد و جزئیات برنامه های آن برگرفته از علم آینده پژوهی و رعایت الگوهای تحلیلی آن باشد در غیر اینصورت اگر توسعه ای نیز در کشور اتفاق بیافتد پایدار و همه جانبه نخواهد بود. آینده پژوهی به دنبال ساختن آینده به صورت علمی و حساب شده با استفاده از ظرفیت ها ،قابلیت ها و استعداد های حال حاضر در ارتباط با یک موضوع خاص می باشد.






تاریخ : سه شنبه 99/5/14 | 6:13 عصر | نویسنده : اصغر مناف زاده | نظرات ()

 

روز جهانی خواهر 

بمنظور بزرگداشت مقام خواهر، روز دوم آگوست سال میلادی روز جهانی خواهر نام نهاده شده است که در سال2020به تقویم ما امسال مقارن با 12مرداد ماه می باشد.این روز میمون و مبارک را به همه دختر خانم ها و خانم ها که مسئولیت خواهری بر دوش دارند و این مسئولیت را به خوبی ایفاء می کنند، که هیچ شکی در آن نیست، تبریک و تهنیت عرض می کنم، جدا و فارغ از اینکه این قلم آنگونه که شایسته جایگاه رفیع خواهری و آنچنان که بایسته گرامیداشت این مقام باید باشد قاصر از بیان است . در ارتباط با این روز خاص در این یادداشت کوتاه،بنظر بهترین الگو برای نشان دادن نقش و جایگاه یک خواهر به معنای واقعی کلمه در درون خانواده و جامعه، توجه و نگاه معنادار و عمیق به کیفیت و چگونگی زندگی حضرت زینب(س) و ارتباط آن حضرت با اعضای خانواده خود بویژه برادر خود یعنی امام حسین(ع)، می باشد.اگر از این منظر و زاویه به شان و مقام خواهر نگاه کنیم خواهر یعنی: 

-) یک دنیا مهربانی و عشق.

-) ایستادگی و مقاومت در برابر ناملایمات زندگی خانوادگی.

-) همدم و همراه بودن.

-) تکیه گاه محکم برای خواهران و برادران کوچکتر از خود. 

-) جواهر، ناب در اخلاقیات با اعضای افراد خانواده.

-) ایجاد توازن بین زندگی خانوادگی خود با زندگی نزدیکترین کسان خود.

-) ایفای نقش مادرانه برای خواهران و برادران خود.

-) یار و غمخوار روز های ناخوش احوالی برادران و خواهران خود بودن.

در پایان یاد تمامی خواهران که دستشان از این دنیا کوتاه می باشد و به نحوه شایسته نقش خواهرانه خود را به خوبی ایفاء کردند را گرامی می داریم‌. التماس دعا






تاریخ : دوشنبه 99/5/13 | 11:15 صبح | نویسنده : اصغر مناف زاده | نظرات ()

 

افتخاری دیگر 

 جمشید شارمهد سرکرده گروه تروریستی تندر که دستان کثیفش به خون هموطنانمان آلوده بود به همت دستگاه امنیتی - اطلاعاتی کشورمان، بازداشت شد. او در سال 1387عملیات انفجار در حسینیه سیدالشهدای شیراز را طراحی و هدایت کرد که در آن اقدام تروریستی، 14نفر شهید و 215نفر از عزاداران حسینی مجروح شدند.گروه تروریستی تندر در سال‌های اخیر نیز قصد اجرای چند عملیات بزرگ را داشت که از جمله آن میتوان به منفجر کردن سد سیوند شیراز، انفجار بمب‌های سیانوری در نمایشگاه کتاب تهران و منفجر کردن حرم حضرت امام خمینی (ره) هنگام برگزاری مراسم عمومی اشاره کرد که این عملیات های تروریستی با تسلط اطلاعاتی مأموران وزارت اطلاعات ناکام ماند. حال او در دستان قدرتمند نیرو های امنیتی و اطلاعاتی کشورمان آنهم در کشوری که داعیه دفاع از حقوق بشر را متعلق به خود میداند و ایران را ناقص حقوق انسان ها معرفی می کند دستگیر شده است. علی ایحال این پیروزی و خبر خوش در این روز های سخت کرونایی که افتخار دیگری برای کشورمان رقم زده است را خدمت مقام عظمای ولایت و سربازان گمنام امام زمان(عج)، تبریک و تهنیت گفته و امیدواریم در ادامه شاهد شکارهای خاموش دیگری از افراد خائن به وطن و مردم ایران که به خاطر کینه و عقد های سیاسی و گرایش های تند خود به هموطنان بیگناه خود که نه نظامی هستند و نه سیاستمدار و تنها گناهشان ایرانی بودن آنهاست رحم نمی کنند بویژه افرادی که با ظاهر سازی و چاپلوسی در تعلق به این نظام، پول های این کشور را غارت و چپاول کرده و می کنند، باشیم. انشاءالله






تاریخ : یکشنبه 99/5/12 | 1:56 عصر | نویسنده : اصغر مناف زاده | نظرات ()

 

تعیین تکلیف عزاداری محرم امسال 

درخصوص محرم امسال و برگزاری کیفیت عزاداری با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا،بحث های زیادی در فضای مجازی و اجتماعات مردمی مطرح شده و همچنان نیز ادامه دارد. النهایه امروز با توجه به سخنان مقام رهبری که به مناسبت عید قربان ایراد گردید که همواره بیانات ایشان فصل الخطاب و تمام کننده مباحث پیچیده در سطح جامعه می باشد موضوع عزاداری محرم تعیین تکلیف گردید. ایشان فرمودند: "در عزاداری ها معیار نظر کارشناسان بهداشت و مصوبات ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا، می باشد. هر آنچه آنها می گویند توسط دست اندرکاران عزاداری محرم می بایست اجرایی گردد". با سخنان امروز معظم له، ضمن مشروعیت بخشیدن مجدد به راهبری ستاد ملی کرونا در مبارزه با این بیماری در کشور،تکلیف سنگین و مهمی بردوش ستاد مزبور در این برهه حساس زمانی گذاشته شد. حال انتظار میرود ستاد ملی مبارزه با ویروس منحوس کرونا با حساسیت ویژه و بدور از ملاحظه کاری، عدم توجه به حاشیه سازی های موجود در فضای مجازی و تعصبات افراطی در نحوی عزاداری امام حسین (ع) و با در نظر گرفتن این نکته مهم که انتظار داشته باشیم اکثریت مردم حاضر در مراسمات عزاداری پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند که بنظر چنین اتفاقی هرگز نخواهد افتاد.چرا که اگر اینطور بود شاهد چنین وضعیت بحرانی در26استان کشور نبودیم، تصمیم کارشناسی شده در این خصوص را اتخاذ کند. همانطور که مقام رهبری اشاره کردند "مسئله، مسئله کوچکی نیست و اگر خدای ناکرده همین مراقبتی که از ناحیه برخی از مردم صورت می گیرد جدی گرفته نشود،فاجعه بوجود خواهد آمد که آن سرش نا پیدا خواهد بود." لذا می طلبد ستاد های ملی و استانی با قاطعیت ویژه در ارتباط با شیوه وچگونگی برگزاری عزاداری محرم امسال با لحاظ نمودن شرایط بحرانی کنونی از حیث بیماری کرونا تصمیم گیری کنند. نباید فراموش کنیم که مرام،اندیشه و تفکر امام حسین(ع) در خون و روح ما ایرانی ها بخصوص همشهریان آذری زبان، عجین شده و تا آخر عمر نیز با ما خواهد بود. بنابرین با درک شرایط زمانی کنونی میشود در خانه ماند و با استفاده از برنامه های رسانه ملی ،استانی و فضای مجازی از برنامه های عزاداری استفاده و در سوگ آن امام همام گریست و از آن امام شهید ملتمسانه خواست که هر چه زودتر این بلیه را از سر تمام ممالک جهان،دفع نماید. انشاءالله






تاریخ : شنبه 99/5/11 | 1:49 عصر | نویسنده : اصغر مناف زاده | نظرات ()

 

عید قربان روز بریدن از دلبستگی ها

عید قربان یکی از بزرگترین اعیاد مسلمانان جهان است که در این روز میمون و مبارک، مسلمانان واقعی در راستای فرامین خداوند متعال و نشان دادن وابستگی عمیق به او از همه چیز خود حتی از عزیزترین کس خود نیز می گذرند. کاری که حضرت ابراهیم (ع) در خصوص فرزندش حضرت اسماعیل(ع) انجام داد و ثابت کرد که که بواقع به آفریننده خود ایمان دارد و خداوند کریم نیز بواسطه پیروز شدن حضرت ابراهیم (ع) در این آزمون بزرگ و سخت الهی، گوسفندی را جهت قربانی کردن به جای پاره تن او( حضرت اسماعیل) برای ابراهیم(ع) فرستاد. در شرایط کنونی نباید این روز بزرگ و انسان ساز را به عنوان روزی تلقی کنیم که می بایست گوسفندی قربانی و منقلی به راه بیاندازیم و از کهن و فلسفه اصلی عید قربان که همانا دست گیری و یاری رساندن به هم نوعان خود بویژه مسلمانان نیازمند،کشتن تزویر و ریا و شکستن بت خود برتر بینی و دریدن پرده حایل میان خود و دیگران، همانند مدافعین و شهدای حرم و سلامت، دور شویم. چطور میشود خود را مسلمان بدانیم و در روز قربان برسر مسلمانان بی دفاع از زمین و هوا بمب بریزیم و در یک دست شمشیر و در یک دست گیلاس مشروب در عید قربان پایکوبی کنیم. چطور میشود خود را مسلمان بدانیم و در روز اضحی منقل کباب ما به راه باشد ولی در اطراف ما خانواده هایی وجود داشته باشند که حتی به نان شب خود محتاج هستند. چطور میشود خود را مسلمان بدانیم ولی به پدر و مادر خود که چند سالی است آنها را در خانه سالمندان رهاکردیم و هرزگاهی به دیدارآنها نیز نمی رویم در عید قربان مشغول خوشگذرانی باشیم. چطور میشود خود را مسلمان بدانیم ولی چشم به ناموس و مال دیگران داشته باشیم و در صف اول دعای عرفه بایستیم. چطور میشود خود را مسلمان بدانیم ولی به خانواده خود ظلم روا کرده و این کار خود را نیز بی دلیل توجیه کنیم  و...... بپذیریم که عید قربان، روز عرفه و سایر ایام مذهبی دیگر وچه شفارشات اولیاء و پیامبران که همگی از طرف خداوند بلند مرتبه برای انسانها بویژه مسلمان ها فرستاده شده است صرفا برای هدایت انسان ها به راه راست و شناخت سره از ناسره از طریق استفاده از قوه و نیروی آگاهی و خرد، خود انسانها می باشد. بیائید عید قربان امسال و سال های دیگر را متفاوت از سال های گذشته درک کنیم و برابر فلسفه و کهن آن فکر کنیم و مسیر زندگی مان را بر اساس آن برنامه ریزی و پیاده سازی کنیم. عید قربان روز تفکر و عمل بر اساس پایه های انسان دوستانه بر مسلمانان و انسان های آزاد اندیش و دلسوز در مسیر تعالی بشریت، مبارک باد.






تاریخ : پنج شنبه 99/5/9 | 5:46 عصر | نویسنده : اصغر مناف زاده | نظرات ()

 

«  به خیر تو امیدی نیست ، لطفاً مرا شر مَرَسان! »

در زمان قدیم مرد فقیری در دروازه یکی از بلاد قدیمی گدایی میکرد.روزی از روزها وزیر دربار از دروازه شهر عبور میکرد که چشمش به مرد گدا افتاد، از او پرسید: ای مرد چند سال است که در این مکان به گدایی مشغول هستی.مرد فقیر جواب داد: قربان از زمانی که پدر و مادرم را از دست دادم و به خاطر علیل بودن پاهایم، نتوانستم کاری برای خود دست و پا کنم. وزیر دربار گفت: مشکلت را با شاه مطرح می کنم تا چاره ای بیندیشیم . چند روز بعد تصادفا شخص شاه از دروازه شهر می خواست خارج شود که دیدگان مبارک اش به مرد فقیر و علیل حکایت ما افتاد ، دستور داد تا کالسکه را نگه دارند. سپس مرد فقیر و علیل را فراخواند و پرسید: ای پیر مرد از کی مشغول این کار هستی؟ آن مرد فقیر همان پاسخی که به وزیر دربار داده بود را به شاه نیز تکرار کرد.شاه به کاتب دستور داد که مشکل این مرد را بنویس تا با وزیر دربار مطرح کنم تا برای رفع مشکل این مرد چاره ای کنیم، چرا که برای من افت دارد که در سرزمین تحت امرم چنین فردی آنهم با این شرایط سخت زندگی کند.چند ماه از این ماجرا گذشت. روزی از روزها وزیر دربار و شاه باهمدیگر از شکار برمی گشتند. همان دم که خواستند از دروازه وارد شهر شوند. این بار آن مرد فقیر قصه ما با صدای بلند و طعنه دار،فریاد زد اعلیحضرت و جناب وزیر ! من چندین سال است که ناچار از گدائی در این مکان هستم و هر پادشاه و وزیر که قبل از شما نیز از این دروازه عبور کرده و مرا دیده، قول هایی به من داده و رفته است ولی باز من سر جای اول خودم هستم و اوضاع و احوال من تغییر نکرده است. در واقع گوش من از این وعده‌ها پر شده است و جز به خدای بالای سرم به کسی دل نبسته ام. ولی شما مواظب باشید از سر عادت به جماعتی از بلاد خود و اهل خانه، مثل من وعده ندهید که ممکن است آنها مثل من خلف وعده را بر نتابند، صبوری پیشه نکنند و شما را مذمت و ملامت کنند. کباب آهویی را که شکار کردید گواری وجودتان باشد. من را دیگر به خیر شما امیدی نیست، بروم و سر جای خود بنشینم و نظاره گر گذار عمرم باشم. فردای آن روز شاه برای دیدن مرد گدا رفت به دروازه شهر و دید که آن مرد آنجا نیست. ازمردم اطراف دروازه شهر سراغ او را گرفت‌. یکی از آنها جواب داد: اعلیحضرت آن مرد فقیر امروز قبل از طلوع آفتاب مرد و شرطه ها جنازه اش را بردند تا خارج از شهر دفن کنند. ولی تنها چیزی که از او باقی مانده نوشته ی اوست در دیوار بالای سرش. شاه کمی جلو رفت تا متن آن مرد فقیری را بخواند. مرد گدا نوشته بود ای شاه می دانستم که صبح بر می گردی و این متن را برای شما نوشتم. امیدوارم تا آخر عمرت به آن عمل کنی." حرف مفت زدن ناشی از فقدان اراده، و عمل کردن به وعده ها نتیجه اراده محکم است".






تاریخ : سه شنبه 99/5/7 | 8:43 عصر | نویسنده : اصغر مناف زاده | نظرات ()

 

مهارت یعنی ....

وقتی صحبت از مهارت به میان می آید تمام نگاه ها و توجه ها به سمت یا موضوع مهارت فنی و حرفه ای و به قول معروف دست به آچار بودن سوق پیدا می کند.هرچند که این نوع رویکرد در سال های ماضی به نوعی قابل قبول بود ولی در شرایط کنونی به دلیل تغییرات گسترده جهانی در متغیرها و شاخص های اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی به نوعی باعث شده معنا و مفهوم مهارت نیز به نوبه خود دچار تحول شود..با توجه به تحولات صورت گرفته در عرصه جهانی در ابعاد مورد اشاره میتوان گفت که: 

-) علاقه به یاد گرفتن و آموختن مدام ، مستمر و مادام العمر

-) مهارت یعنی داشتن توانایی شنیدن صحبت های طرف مقابل و حتی مخالف، با ارائه پاسخ مستدل و منطقی

-) مهارت یعنی داشتن توانایی حل مسائل و مشکلات مربوط به خود.

-) مهارت یعنی درک و تحمل تفاوت های دیگران

-)مهارت یعنی توانایی کار تیمی و مشارکت با دیگران

-)مهارت یعنی توانایی بکار یافته ها و تکنیک های نو مثل کامپیوتر و نیز یادگیری یک زبان زنده دنیا

-) مهارت یعنی توانایی شناسایی نقاط قوت و ضعف خود و ارتقاء و رفع آنها

-) مهارت یعنی توانایی ایجاد کسب وکار متناسب با استعداد ها، پتانسیل ها و داشته های خود.

-) مهارت یعنی توانایی برقراری ارتباط سالم اجتماعی با دیگران

-) مهارت یعنی توانایی رسیدن به تفاهم با دیگران

-) مهارت یعنی توانایی مدیریت خانواده و تربیت فرزندان سالم و توانا برای جامعه.

-) مهارت یعنی توانایی نوشتن،صحبت کردن، انتقاد و مطالبه گری.

-) مهارت یعنی قائل بودنِ احترام به حقوق دیگران

-) مهارت یعنی توانایی اعتراف به خطا وشجاعت عذر خواهی

-) مهارت یعنی توانایی نقد و متحول کردن خویشتن

-) مهارت یعنی توانایی حفظ و تقویت ارتباطات اجتماعی ایجاد شده با دیگران

-)مهارت یعنی توانایی یادگیری نواختن یکی از الات موسیقی

-) مهارت یعنی توانایی کسب دانش زندگی سالم

-) مهارت یعنی توانایی کمک به هم نوع

-) مهارت یعنی آینده نگری و توانایی یادگیری راههای مدیریت زندگی در دوران بازنشستگی

-) مهارت یعنی توانایی پس انداز کردن که البته نیاز به فرصتی مناسب دارد.

-)مهارت یعنی توانایی پذیرش معلولیت جسمی خود.

-)مهارت یعنی توانایی نه گفتن به بی عدالتی و تبعیض.

اهم مهارت های اشاره شده فوق زمانی در بین آحاد جامعه جاری و ساری خواهد شد که سیستم فرهنگی و آموزشی کشور در تمام سطوح اجتماعی و یامقاطع تحصیلی اعم از رسمی و غیر رسمی رویکرد متفاوتی به مفاهیم و محتوایی آموزشی و شیوه ارائه مطالب به مخاطبین خود نسبت به گذشته می بایست اتخاذ کند. در این صورت است که میتوان به رشد و توسعه مهارت در میان افراد جامعه بویژه در بین جوانان که نتیجه آن رشد و توسعه مهارت در تمامی ابعاد اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی، میتوان امیدوار بود.

6مرداد هفته مهارت و کارآفرینی گرامی باد






تاریخ : یکشنبه 99/5/5 | 8:10 عصر | نویسنده : اصغر مناف زاده | نظرات ()

 

بورس یا بازارسرمایه 

بعد از آزاد سازی تدریجی سهام عدالت از سوی دولت در بازار بورس اتفاق خاصی بوقوع پیوست . این رویداد جدید از این حیث که دارندگان سهام عدالت ( بخش قابل توجه و کثیری از مردم کشور) فرصت برای حضور در بورس یافته و بگونه‌ای شایسته و بسیار فراتر از پیش بینی های بعمل آمده از آن استقبال نمودند.   طوری که بنابه اعلام سازمان بورس اوراق بهادار تعداد افرادی که کد معاملاتی دریافت کرده اند به بیش از 15میلیون نفر رسید که با لحاظ نمودن 4نفر به ازای هر خانوار،میتوان گفت که در حال حاضر زندگی 60 میلیون نفر ایرانی با شدتی کم یا زیاد به تحولات بازار بورس گره خورده است، در نگاه اول، چنین استقبالی را میتوان مثبت ارزیابی کرد. ولی این رویداد اقتصادی از این جنبه که ازسوی متولیان امر یعنی وزارت امور اقتصادی ودارایی،سازمان بورس و اوراق بهادار ،و همچنین فرا بورس، پول های تازه وارد شده به بازار سرمایه که در سه ماهه سال جاری به نقل از مسئولین بورس 400هزار میلیارد ریال می باشد چنانچه به جای هدایت این میزان نقدینگی به سمت کارهای مولد اقتصادی که نتیجه آن در رشد اقتصادی و ایجاد فرصت های شغلی جدید نمایان میگردد به سمت دلالی و سوداگری سوق پیدا کند، نگران کننده می باشد. اینکه بورس یا بازار سرمایه در اقتصاد کشور میتواند در مقایسه با سایر ابزارهای پولی یا مالی از جمله بانک و بازارهای سنتی در کمک به سرمایه گذاران در امر ایجاد واحد اقتصادی جدید و یا توسعه خط تولید جدید یک بنگاه اقتصادی، موثر وتاثیر گذار باشد موضوعی است که همه اقتصاددانان در آن اتفاق نظر دارند. در صورتی که این بازار به خوبی از سوی متولیان امر یعنی حاکمیت برای از بین بردن سوداگری، دلالی و رانت اطلاعاتی و،،،مدیریت و نظارت نگردد و افراد تازه کار بدون علم و اطلاعات کافی و یا راهنما، وارد بازار سرمایه شوند به احتمال قوی در صورت بوجود آمد کوچکترین تلاطم اقتصادی در کشور و شکستن حباب قیمت های کاذب برخی سهام ها که به دلایل دلال بازی و سوداگری در بورس افزایش غیر منطقی یافته است، بورس تبدیل به قتلگاه سهامداران جدید خواهد شد که در این صورت مدیریت این فضا از جنبه های مختلف اجتماعی بسیار مشکل خواهد بود. لذا می طلبد فضای بورس هم از سوی مسئولان امر جهت از بین بردن رانت اطلاعاتی و دلال بازی به صورت اصولی مدیریت گردد تا سهامداران با احساس امنیت کافی و در عرصه ای کاملا شفاف، در آن فعالیت کنند و از طرفی افراد فعال در بازار سرمایه بویژه افراد تازه وارد با اطلاعات و علم کافی وارد بورس شوند. در این صورت است که به رونق اقتصادی در بستر بورسی ایمن و رونق بورس دربستر اقتصادی شفاف در آینده میتوان امیدوار بود.






تاریخ : یکشنبه 99/5/5 | 8:7 عصر | نویسنده : اصغر مناف زاده | نظرات ()
<   <<   21   22   23   24   25   >>   >
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
.: Weblog Themes By SlideTheme :.

  • وب میوه ها
  • وب دختر تهرونی
  • وب دو دی ال
  • وب وب آنلاین