تعیین تکلیف عزاداری محرم امسال
درخصوص محرم امسال و برگزاری کیفیت عزاداری با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا،بحث های زیادی در فضای مجازی و اجتماعات مردمی مطرح شده و همچنان نیز ادامه دارد. النهایه امروز با توجه به سخنان مقام رهبری که به مناسبت عید قربان ایراد گردید که همواره بیانات ایشان فصل الخطاب و تمام کننده مباحث پیچیده در سطح جامعه می باشد موضوع عزاداری محرم تعیین تکلیف گردید. ایشان فرمودند: "در عزاداری ها معیار نظر کارشناسان بهداشت و مصوبات ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا، می باشد. هر آنچه آنها می گویند توسط دست اندرکاران عزاداری محرم می بایست اجرایی گردد". با سخنان امروز معظم له، ضمن مشروعیت بخشیدن مجدد به راهبری ستاد ملی کرونا در مبارزه با این بیماری در کشور،تکلیف سنگین و مهمی بردوش ستاد مزبور در این برهه حساس زمانی گذاشته شد. حال انتظار میرود ستاد ملی مبارزه با ویروس منحوس کرونا با حساسیت ویژه و بدور از ملاحظه کاری، عدم توجه به حاشیه سازی های موجود در فضای مجازی و تعصبات افراطی در نحوی عزاداری امام حسین (ع) و با در نظر گرفتن این نکته مهم که انتظار داشته باشیم اکثریت مردم حاضر در مراسمات عزاداری پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند که بنظر چنین اتفاقی هرگز نخواهد افتاد.چرا که اگر اینطور بود شاهد چنین وضعیت بحرانی در26استان کشور نبودیم، تصمیم کارشناسی شده در این خصوص را اتخاذ کند. همانطور که مقام رهبری اشاره کردند "مسئله، مسئله کوچکی نیست و اگر خدای ناکرده همین مراقبتی که از ناحیه برخی از مردم صورت می گیرد جدی گرفته نشود،فاجعه بوجود خواهد آمد که آن سرش نا پیدا خواهد بود." لذا می طلبد ستاد های ملی و استانی با قاطعیت ویژه در ارتباط با شیوه وچگونگی برگزاری عزاداری محرم امسال با لحاظ نمودن شرایط بحرانی کنونی از حیث بیماری کرونا تصمیم گیری کنند. نباید فراموش کنیم که مرام،اندیشه و تفکر امام حسین(ع) در خون و روح ما ایرانی ها بخصوص همشهریان آذری زبان، عجین شده و تا آخر عمر نیز با ما خواهد بود. بنابرین با درک شرایط زمانی کنونی میشود در خانه ماند و با استفاده از برنامه های رسانه ملی ،استانی و فضای مجازی از برنامه های عزاداری استفاده و در سوگ آن امام همام گریست و از آن امام شهید ملتمسانه خواست که هر چه زودتر این بلیه را از سر تمام ممالک جهان،دفع نماید. انشاءالله
عید قربان روز بریدن از دلبستگی ها
عید قربان یکی از بزرگترین اعیاد مسلمانان جهان است که در این روز میمون و مبارک، مسلمانان واقعی در راستای فرامین خداوند متعال و نشان دادن وابستگی عمیق به او از همه چیز خود حتی از عزیزترین کس خود نیز می گذرند. کاری که حضرت ابراهیم (ع) در خصوص فرزندش حضرت اسماعیل(ع) انجام داد و ثابت کرد که که بواقع به آفریننده خود ایمان دارد و خداوند کریم نیز بواسطه پیروز شدن حضرت ابراهیم (ع) در این آزمون بزرگ و سخت الهی، گوسفندی را جهت قربانی کردن به جای پاره تن او( حضرت اسماعیل) برای ابراهیم(ع) فرستاد. در شرایط کنونی نباید این روز بزرگ و انسان ساز را به عنوان روزی تلقی کنیم که می بایست گوسفندی قربانی و منقلی به راه بیاندازیم و از کهن و فلسفه اصلی عید قربان که همانا دست گیری و یاری رساندن به هم نوعان خود بویژه مسلمانان نیازمند،کشتن تزویر و ریا و شکستن بت خود برتر بینی و دریدن پرده حایل میان خود و دیگران، همانند مدافعین و شهدای حرم و سلامت، دور شویم. چطور میشود خود را مسلمان بدانیم و در روز قربان برسر مسلمانان بی دفاع از زمین و هوا بمب بریزیم و در یک دست شمشیر و در یک دست گیلاس مشروب در عید قربان پایکوبی کنیم. چطور میشود خود را مسلمان بدانیم و در روز اضحی منقل کباب ما به راه باشد ولی در اطراف ما خانواده هایی وجود داشته باشند که حتی به نان شب خود محتاج هستند. چطور میشود خود را مسلمان بدانیم ولی به پدر و مادر خود که چند سالی است آنها را در خانه سالمندان رهاکردیم و هرزگاهی به دیدارآنها نیز نمی رویم در عید قربان مشغول خوشگذرانی باشیم. چطور میشود خود را مسلمان بدانیم ولی چشم به ناموس و مال دیگران داشته باشیم و در صف اول دعای عرفه بایستیم. چطور میشود خود را مسلمان بدانیم ولی به خانواده خود ظلم روا کرده و این کار خود را نیز بی دلیل توجیه کنیم و...... بپذیریم که عید قربان، روز عرفه و سایر ایام مذهبی دیگر وچه شفارشات اولیاء و پیامبران که همگی از طرف خداوند بلند مرتبه برای انسانها بویژه مسلمان ها فرستاده شده است صرفا برای هدایت انسان ها به راه راست و شناخت سره از ناسره از طریق استفاده از قوه و نیروی آگاهی و خرد، خود انسانها می باشد. بیائید عید قربان امسال و سال های دیگر را متفاوت از سال های گذشته درک کنیم و برابر فلسفه و کهن آن فکر کنیم و مسیر زندگی مان را بر اساس آن برنامه ریزی و پیاده سازی کنیم. عید قربان روز تفکر و عمل بر اساس پایه های انسان دوستانه بر مسلمانان و انسان های آزاد اندیش و دلسوز در مسیر تعالی بشریت، مبارک باد.
« به خیر تو امیدی نیست ، لطفاً مرا شر مَرَسان! »
در زمان قدیم مرد فقیری در دروازه یکی از بلاد قدیمی گدایی میکرد.روزی از روزها وزیر دربار از دروازه شهر عبور میکرد که چشمش به مرد گدا افتاد، از او پرسید: ای مرد چند سال است که در این مکان به گدایی مشغول هستی.مرد فقیر جواب داد: قربان از زمانی که پدر و مادرم را از دست دادم و به خاطر علیل بودن پاهایم، نتوانستم کاری برای خود دست و پا کنم. وزیر دربار گفت: مشکلت را با شاه مطرح می کنم تا چاره ای بیندیشیم . چند روز بعد تصادفا شخص شاه از دروازه شهر می خواست خارج شود که دیدگان مبارک اش به مرد فقیر و علیل حکایت ما افتاد ، دستور داد تا کالسکه را نگه دارند. سپس مرد فقیر و علیل را فراخواند و پرسید: ای پیر مرد از کی مشغول این کار هستی؟ آن مرد فقیر همان پاسخی که به وزیر دربار داده بود را به شاه نیز تکرار کرد.شاه به کاتب دستور داد که مشکل این مرد را بنویس تا با وزیر دربار مطرح کنم تا برای رفع مشکل این مرد چاره ای کنیم، چرا که برای من افت دارد که در سرزمین تحت امرم چنین فردی آنهم با این شرایط سخت زندگی کند.چند ماه از این ماجرا گذشت. روزی از روزها وزیر دربار و شاه باهمدیگر از شکار برمی گشتند. همان دم که خواستند از دروازه وارد شهر شوند. این بار آن مرد فقیر قصه ما با صدای بلند و طعنه دار،فریاد زد اعلیحضرت و جناب وزیر ! من چندین سال است که ناچار از گدائی در این مکان هستم و هر پادشاه و وزیر که قبل از شما نیز از این دروازه عبور کرده و مرا دیده، قول هایی به من داده و رفته است ولی باز من سر جای اول خودم هستم و اوضاع و احوال من تغییر نکرده است. در واقع گوش من از این وعدهها پر شده است و جز به خدای بالای سرم به کسی دل نبسته ام. ولی شما مواظب باشید از سر عادت به جماعتی از بلاد خود و اهل خانه، مثل من وعده ندهید که ممکن است آنها مثل من خلف وعده را بر نتابند، صبوری پیشه نکنند و شما را مذمت و ملامت کنند. کباب آهویی را که شکار کردید گواری وجودتان باشد. من را دیگر به خیر شما امیدی نیست، بروم و سر جای خود بنشینم و نظاره گر گذار عمرم باشم. فردای آن روز شاه برای دیدن مرد گدا رفت به دروازه شهر و دید که آن مرد آنجا نیست. ازمردم اطراف دروازه شهر سراغ او را گرفت. یکی از آنها جواب داد: اعلیحضرت آن مرد فقیر امروز قبل از طلوع آفتاب مرد و شرطه ها جنازه اش را بردند تا خارج از شهر دفن کنند. ولی تنها چیزی که از او باقی مانده نوشته ی اوست در دیوار بالای سرش. شاه کمی جلو رفت تا متن آن مرد فقیری را بخواند. مرد گدا نوشته بود ای شاه می دانستم که صبح بر می گردی و این متن را برای شما نوشتم. امیدوارم تا آخر عمرت به آن عمل کنی." حرف مفت زدن ناشی از فقدان اراده، و عمل کردن به وعده ها نتیجه اراده محکم است".
مهارت یعنی ....
وقتی صحبت از مهارت به میان می آید تمام نگاه ها و توجه ها به سمت یا موضوع مهارت فنی و حرفه ای و به قول معروف دست به آچار بودن سوق پیدا می کند.هرچند که این نوع رویکرد در سال های ماضی به نوعی قابل قبول بود ولی در شرایط کنونی به دلیل تغییرات گسترده جهانی در متغیرها و شاخص های اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی به نوعی باعث شده معنا و مفهوم مهارت نیز به نوبه خود دچار تحول شود..با توجه به تحولات صورت گرفته در عرصه جهانی در ابعاد مورد اشاره میتوان گفت که:
-) علاقه به یاد گرفتن و آموختن مدام ، مستمر و مادام العمر
-) مهارت یعنی داشتن توانایی شنیدن صحبت های طرف مقابل و حتی مخالف، با ارائه پاسخ مستدل و منطقی
-) مهارت یعنی داشتن توانایی حل مسائل و مشکلات مربوط به خود.
-) مهارت یعنی درک و تحمل تفاوت های دیگران
-)مهارت یعنی توانایی کار تیمی و مشارکت با دیگران
-)مهارت یعنی توانایی بکار یافته ها و تکنیک های نو مثل کامپیوتر و نیز یادگیری یک زبان زنده دنیا
-) مهارت یعنی توانایی شناسایی نقاط قوت و ضعف خود و ارتقاء و رفع آنها
-) مهارت یعنی توانایی ایجاد کسب وکار متناسب با استعداد ها، پتانسیل ها و داشته های خود.
-) مهارت یعنی توانایی برقراری ارتباط سالم اجتماعی با دیگران
-) مهارت یعنی توانایی رسیدن به تفاهم با دیگران
-) مهارت یعنی توانایی مدیریت خانواده و تربیت فرزندان سالم و توانا برای جامعه.
-) مهارت یعنی توانایی نوشتن،صحبت کردن، انتقاد و مطالبه گری.
-) مهارت یعنی قائل بودنِ احترام به حقوق دیگران
-) مهارت یعنی توانایی اعتراف به خطا وشجاعت عذر خواهی
-) مهارت یعنی توانایی نقد و متحول کردن خویشتن
-) مهارت یعنی توانایی حفظ و تقویت ارتباطات اجتماعی ایجاد شده با دیگران
-)مهارت یعنی توانایی یادگیری نواختن یکی از الات موسیقی
-) مهارت یعنی توانایی کسب دانش زندگی سالم
-) مهارت یعنی توانایی کمک به هم نوع
-) مهارت یعنی آینده نگری و توانایی یادگیری راههای مدیریت زندگی در دوران بازنشستگی
-) مهارت یعنی توانایی پس انداز کردن که البته نیاز به فرصتی مناسب دارد.
-)مهارت یعنی توانایی پذیرش معلولیت جسمی خود.
-)مهارت یعنی توانایی نه گفتن به بی عدالتی و تبعیض.
اهم مهارت های اشاره شده فوق زمانی در بین آحاد جامعه جاری و ساری خواهد شد که سیستم فرهنگی و آموزشی کشور در تمام سطوح اجتماعی و یامقاطع تحصیلی اعم از رسمی و غیر رسمی رویکرد متفاوتی به مفاهیم و محتوایی آموزشی و شیوه ارائه مطالب به مخاطبین خود نسبت به گذشته می بایست اتخاذ کند. در این صورت است که میتوان به رشد و توسعه مهارت در میان افراد جامعه بویژه در بین جوانان که نتیجه آن رشد و توسعه مهارت در تمامی ابعاد اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی، میتوان امیدوار بود.
6مرداد هفته مهارت و کارآفرینی گرامی باد
بورس یا بازارسرمایه
بعد از آزاد سازی تدریجی سهام عدالت از سوی دولت در بازار بورس اتفاق خاصی بوقوع پیوست . این رویداد جدید از این حیث که دارندگان سهام عدالت ( بخش قابل توجه و کثیری از مردم کشور) فرصت برای حضور در بورس یافته و بگونهای شایسته و بسیار فراتر از پیش بینی های بعمل آمده از آن استقبال نمودند. طوری که بنابه اعلام سازمان بورس اوراق بهادار تعداد افرادی که کد معاملاتی دریافت کرده اند به بیش از 15میلیون نفر رسید که با لحاظ نمودن 4نفر به ازای هر خانوار،میتوان گفت که در حال حاضر زندگی 60 میلیون نفر ایرانی با شدتی کم یا زیاد به تحولات بازار بورس گره خورده است، در نگاه اول، چنین استقبالی را میتوان مثبت ارزیابی کرد. ولی این رویداد اقتصادی از این جنبه که ازسوی متولیان امر یعنی وزارت امور اقتصادی ودارایی،سازمان بورس و اوراق بهادار ،و همچنین فرا بورس، پول های تازه وارد شده به بازار سرمایه که در سه ماهه سال جاری به نقل از مسئولین بورس 400هزار میلیارد ریال می باشد چنانچه به جای هدایت این میزان نقدینگی به سمت کارهای مولد اقتصادی که نتیجه آن در رشد اقتصادی و ایجاد فرصت های شغلی جدید نمایان میگردد به سمت دلالی و سوداگری سوق پیدا کند، نگران کننده می باشد. اینکه بورس یا بازار سرمایه در اقتصاد کشور میتواند در مقایسه با سایر ابزارهای پولی یا مالی از جمله بانک و بازارهای سنتی در کمک به سرمایه گذاران در امر ایجاد واحد اقتصادی جدید و یا توسعه خط تولید جدید یک بنگاه اقتصادی، موثر وتاثیر گذار باشد موضوعی است که همه اقتصاددانان در آن اتفاق نظر دارند. در صورتی که این بازار به خوبی از سوی متولیان امر یعنی حاکمیت برای از بین بردن سوداگری، دلالی و رانت اطلاعاتی و،،،مدیریت و نظارت نگردد و افراد تازه کار بدون علم و اطلاعات کافی و یا راهنما، وارد بازار سرمایه شوند به احتمال قوی در صورت بوجود آمد کوچکترین تلاطم اقتصادی در کشور و شکستن حباب قیمت های کاذب برخی سهام ها که به دلایل دلال بازی و سوداگری در بورس افزایش غیر منطقی یافته است، بورس تبدیل به قتلگاه سهامداران جدید خواهد شد که در این صورت مدیریت این فضا از جنبه های مختلف اجتماعی بسیار مشکل خواهد بود. لذا می طلبد فضای بورس هم از سوی مسئولان امر جهت از بین بردن رانت اطلاعاتی و دلال بازی به صورت اصولی مدیریت گردد تا سهامداران با احساس امنیت کافی و در عرصه ای کاملا شفاف، در آن فعالیت کنند و از طرفی افراد فعال در بازار سرمایه بویژه افراد تازه وارد با اطلاعات و علم کافی وارد بورس شوند. در این صورت است که به رونق اقتصادی در بستر بورسی ایمن و رونق بورس دربستر اقتصادی شفاف در آینده میتوان امیدوار بود.
بوی آبادانی در شهر اردبیل
تکاپوی نمایندگان شهرستان اردبیل از همان روزهای آغازین یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بیانگر این موضوع است که به همت منتخبین شهر اردبیل، در سال های نه چندان دور شاهد عمران و آبادانی چشمگیر و محسوسی در این شهرستان خواهیم بود. اهم پروژه های که نمایندگان شهر اردبیل در حال پی گیری آنها هستند عبارتند از:
-) اتمام پروژه راهن اردبیل- تهران
-) چهار بانده کردن جاده اردبیل- سرچم
-) اتمام پروژه قدس اردبیل
-) دو بانده کردن مسیر گردنه حیران
-) ساماندهی جاده های روستایی
-) ایجاد بیمارستان عظیم و فوق تخصصی
-) راه اندازی تراموا یا قطار سبک داخل شهری
این پروژه ها به نوعی امید آبادانی در شهروندان اردبیل را بوجود آورده است که انتظار میرود این امید به منصه ظهور برسد و تنها روی کاغذ و همانند ادوار گذشته ، صرفاً به عنوان موضوع یا دستورجلسات رسمی وغیر رسمی نمایندگان مطرح نشده و بی حاصل باقی نماند. به امید روز های آبادانی برای جای جای میهن عزیزمان.
سوت زنی
فساد معضلی است که در کمین صاحبان قدرت همه کشورها بوده و مختص یک کشور خاص و یا جغرافیای خاص نیست. به همین خاطر در کشورهای مختلف برای مبارزه با این پدیده ضد قوانین اجتماعی و عدالت ستیر از شیوه های مختلف بهره می گیرند. یکی از این شیوه های پرده برافکنی و نمادهای اعتراضی ، استفاده از روش سوت زنی و پشتیبانی از سوت زنان است . به نظر می رسد در کشور ما نیز موضوع سوت زنی و حمایت از آنها که یکی از راه حل های کارآمد برای مبارزه با فساد است، مورد غفلت واقع شده است. بنابراین مناسب است که سازوکارهای قانونی، حقوقی، فرهنگی و سیاسی برای شکل گیری این قشر از بازیگران اجتماعی و حمایت از آنها ایجاد کرد. با تصویب قانون حمایت از افشاگران مفاسد و سوت زنان، اجرای قوانینی همچون قانون نور افکنی بر فساد و اختیار انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مربوط به مفسد و مفسده، و همچنین قانون شفافیت و گسترش دولت الکترونیک به معنای واقعی و عملی، میتوان شفافیت کارآمدی، چابکی چه در نهایت پاسخگوئی نظام اداری و مالی کشور را ارتقا داد تا شاهد این همه فساد لجام گسیخته و قارچ گونه در کشور نباشیم . همانطور که مقام رهبری فرمودند: مردم از مبارزه بدون ملاحظه و بدون اغماض با مفسد امیدوار می شوند زیرا فساد مالی و اقتصادی همچون ویروس کرونا، بسیار خطرناک و به شدت واگیردار و مُسری است وتفاوت ویروس کرونا با ویروس فساد در این است که ویروس کرونا با شستشوی دست برطرف میشود، اما تنها راه مقابله با ویروس فساد، قطع ریشه مفسده است. پس بیائید برای قطع ریشه مفسده و مجازات مفسدین با تمام ظرفیت موجود در کشور بویژه با حمایت حقوقی و عملی از صاحبان قلم و رسانه ، سازمان های مردم نهاد در قالب نماد یا قانون سوت زنی در افشای فساد و ریشه کنی آن کمر همت ببندیم. نباید فراموش کرد که سرنخ های اصلی فساد های لو رفته در کشور که تاحدودی در رسانه دیداری رسمی کشور نظاره گر محاکمه متهمان آنها هستیم به نوعی مدیون سوت زنی فساد در فضای مجازی و رسانه هستیم. به امید ریشه کنی فساد در کشور با همت و همیاری تک تک آحاد جامعه و ایجاد بسترهای حقوقی و قانونی لازم برای پشتیبانی از افشاگران.
بحث ملا نصرالدین و خرش!
روزی ملانصرالدین که تنها بود و حوصله اش تو خونه سر رفته بود تصمیم گرفت سری به طویله بزنه و با خرش درد دل کنه و یا به گفته? امروزی ها دیالوگی انجام بده ، ملا به یار غار و غمخوار دیرینه خود گفت:ای یار وفادار من در چه حال و احوالی هستی؟خر در جواب ملانصرالدین گفت:ملا عالی عالی هستم.نصرالدین گفت:دوست من یک سوال بنیادی و مهمی میخواهم ازت بپرسم ولی دوست دارم مثل همیشه پاسخ درست و حسابی به من بدی، خر مرا پاسخ داد که : باکی بر خود روا مدار و برای یکبار هم که شده آسوده خاطر سخن بگو.ملا نفس راحتی کشید در و پرسید: آیا دوست داشتی جای من و یا یکی از اهالی آق شهر،بودی؟ هنوز پرسش ملا تمام نشده بود که خر بی کوچکترین تأمل و تردیدی پاسخ دادکه :نه ملا! به هیچ عنوان نمی خواهم مثل شماها باشم. ملا با تعجب پرسید چرا؟ حیوان ادامه داد: ملا لطفاً سربه سر من نذار، بذار آخر عمری بدون گناه بمیرم. برای اینکه اگر جای یکی از آدم های روستا باشم، غیبت خواهم کرد،دروغ خواهم گفت. تظاهر خواهم کرد و برای گرفتن پست و مقام مکر و ریا بکار خواهم برد. بیت المال را حیف و میل خواهم کرد و ...... به این دلایل نمی خواهم مثل شماها باشم. الان خیالم راحت است که هیچکدام از این کارها را انجام نداده ام. ملانصرالدین که از جواب خرش در بهت و حیرت فرو رفته بود گفت:هرچند که خر هستی ولی از من سرتر هستی. ملانصرالدین گفت:این حرفها را جای دیگر نگو که هم من و هم تو به مشکل برمی خوریم. بنظرم در این شرایط بهتر است هرکس نقش خود را در زندگی ایفا کند و کاری به کار دیگری نداشته باشد. این امن تر است. برو استراحت کن و من هم به کارهای خودم برسم .
مقوله ای بنام ازدواج آسان
اول مرداد ماه سالروز ازدواج حضرت علی(ع)با حضرت فاطمه (س)، روز ازدواج نامگذاری شده است.در سال های اخیر موضوع و مقوله ازدواج به دلایل مختلف روان شناختی و جامعه شناختی از جمله سطح بالای توقعات خانواده ها،چشم هم چشمی ها،تورم و گرانی افسار گسیخته،گرانی مسکن، محدود شدن روزافزون بودجه خانوارها و از همه مهمتر نبود شغلی که بتوان به آن اتکا نمود و بطور دراز مدت به آن امیدوار بود، به یکی از چالش های اساسی و عمده جامعه کنونی ما تبدیل شده و شرایط را برای افزایش سن ازدواج و گاها عدم تمایل به ازدواج در بین جوانان اعم از دختر و پسر رامهیا کرده است طوری که سلامت روانی خانواده هائی را که اعضاء جوان به اصطلاح دم بخت دارند را به مخاطره انداخته و این عدم سلامت روانی از خانواده به سطح جامعه کشیده شده است که از تبعات آن ایجاد و گسترش ناهنجاری های اجتماعی است. علیرغم همه ی تبلیغات و چه بسا فرهنگ سازی های صورت گرفته در مقوله سهل گرفتن ازدواج(ازدواج آسان) ، متاسفانه عدم اعتقاد قلبی و یا عملی ما به عنوان یک مسلمان شیعه به تاکیدات ائمه اطهار و کتاب آسمانی در خصوص لزوم تسهیل در چگونگی و ترتیب ازدواج ،تاکنون در این زمینه توفیقاتی که در شان و جایگاه یک جامعه ایرانی- اسلامی باشد به دست نیامده است. و شاهد این هستیم که هر روز سطح توقعات خانواده ها به موازات افزایش تورم و قیمت دلار بالا می رود. تامین شغل و مسکن که اساس و جزء مهمترین دغدغه های جوانان در مقوله ازدواج آسان است به سختی تحقق می یابد و چه بسا تحقق نمی یابد و دغدغه های مورد اشاره نیز همچنان بلا حل باقی میماند. واقعیت این است هر چه قدر مقوله ازدواج در سطح خانواده ها از پیچیدگی بالایی برخوردار باشد و بر شروط و گره های قبل از ازدواج بیشتر تأکید و پافشاری شود بطوریکه تامین آن از عهده آقا داماد آینده برنیاید و دولت نیز در سیاست گذاری در ارتباط با رفع چالش هایی که به نوعی در حوزه مسئولیت حاکمیت میباشد «از جمله تهیه مسکن ارزان قیمت، تأمین شغل و وام های ازدواج بلند مدت،» کوتاهی کند و آنطور که باید و شاید در این گونه موارد با کیاست، کارشناسی شده و با جدیت عمل نکند. ناخواسته شاهد گسترش ناهنجاری ها و آسیب های اجتماعی از جمله ازدواج سفید و بدون ثبت قانونی و شرعی،افسردگی،خودکشی،اعتیاد و ..... خواهیم بود. و صد افسوس که در شرایط کنونی نیز با چالش های مورد اشاره مواجه هستیم. جان کلام اینکه با شعار و نمایش، ازدواج آسان در جامعه شکل نخواهد گرفت. مگر اینکه از یک طرف خانواده ها سطح توقعات و چشم هم چشمی را کنار بگذارند و در مقام یک مسلمان شیعه که عاشق حضرت علی(ع) صد البته با اعتقاد قلبی و ایمانی عمیق در این مسیر حرکت کنند و از طرفی دولت نیز با اقدامات عینی و ملموس در راستای تهیه مسکن ارزان قیمت ، ایجاد بستر های لازم برای ایجاد فرصت های شغلی و وام های بلند مدت برای جوانان مسیر را برای تحقق ازدواج آسان جوانان هموار نماید. در این صورت است که میتوان به آینده ازدواج جوانان امیدوار بود آنهم از نوع ازدواج آسان و سهل. انشاءا.....
امنیت متوازن،ضامن توسعه کشور
در یک روز معمولی که نیروهای حفاظت اطلاعات سپاه بنابه وظیفه مشغول رصد ارتباطات افسران اطلاعاتی فعال و حاضر در منطقه بودند به ناگاه به یک مورد مکالمه تلفنی مشکوک برخورد می کنند و بعد از رصد تخصصی اطلاعاتی ،به این اشراف می رسند که طرف مقابل افسر اطلاعاتی آمریکایی، یک ایرانی ساکن سوریه است که هویت اش سید محمود موسوی مجد میباشد که بعد از ترور ناجوانمردانه سردار قاسم سلیمانی، دستگیری وی رسانه ای شد. مجد طبق مستند پخش شده از نامبرده و اعترافات صریح ایشان به ارتباط با سرویس های جاسوسی آمریکا و اسرائیل و صد البته سکوت معنادار آمریکا و اسرائیل در این ارتباط خود دلیلی بر اثبات عمل مجرمانه موسوی مجد بود. مجد به اتهام جاسوسی ،صبح روز دوشنبه مورخ 1399/4/30 دار مجازات آویخته شد. این کشف اطلاعاتی یک مورد کوچک از هزاران تهدید هائی است که توسط نیروهای امنیتی شناسایی و خنثی میشود و ما هرازگاهی چند نمونه آن را بصورت مستند مثل مستند موسوی مجد از صدا و سیما که پخش می گردد را مشاهده میکنیم،.فارغ از هرگونه جهت گیری سیاسی،حزبی و جناحی و به عنوان یک ایرانی وطن پرست معتقد هستیم که دستگاه اطلاعاتی و امنیتی یکی از بهترین ها در حوزه تخصصی در منطقه و حتی در سطح جهان است طوری که دستگاهای اطلاعاتی خارج از کشور نیز به آن اعتراف و اذعان کرده و می کنند. شاخص مهم و بارز موفقیت نهاد های امنیتی کشور و دستاوردهای آن به دلیل چند لایه بودن حفاظت و اطلاعات و هماهنگ بودن نیروهای آنها در کشور می باشد. بزرگ ترین موفقیت نیروهای امنیتی که تاوان جبران ناپذیر آن شهادت سردار قاسم سلیمانی بود، از بین رفتن حکومت داعش که ساخته و پرداخته آمریکا و برخی از کشورهای غربی و عربی منطقه بود، می باشد. داعشی که با مصرف قرص های روان گردان به احدی حتی به نوزاد داخل شکم مادر نیز رحم نکرد. واقعیت این است در شرایط کنونی که کشور تحت فشار تحریم ها به سختی نفس می کشد بویژه در حوزه اقتصاد انتظار میرود همانگونه که در زمینه مبارزه با تروریسم و کشف جاسوسان به همت چشمان بیدار نیروهای امنیتی موفق عمل کردیم انتظار میرود در زمینه فعالیت های اقتصادی به همت این عزیزان نیز امنیت مطلق ایجاد گردد. تا یک تاجر،یک تولید کننده و سرمایه گذار با احساس امنیت خاطر به کار اقتصادی بپردازد و احساس نکند که رانت اطلاعاتی وجود دارد و در رقابت ناسالم اقتصادی قرار دارد که این تفکر و احساس ضربه به پیکره رقابت سالم اقتصادی می زند. جان کلام همانطور که در زمینه نظامی به امنیت خاطر کامل رسیده ایم طوری که دشمنان با زبان لرزان با ما صحبت می کنند این رویکرد و امنیت باید در دیگر حوزه ها اعم از اقتصادی،اجتماعی و حقوق شهروندی نیز باید نمود عینی و ملموس به خود بگیرد که آن زمان شاهد امنیت متوازن درتمامی ابعاد و بخش های مختلف خواهیم بود که شکنندگی آن به دست دشمنان غیر ممکن خواهد بود.