یاد باد آن روزگاران، یاد باد
با رسیدن سوم خرداد ماه باز هم حال و هوای دفاع مقدس و مفاهیمی همچون ایثار ، شهادت ، همسنگر، آزادی ، پیروزی ، خرمشهر و بیشتر از همه سرود و آهنگهای انقلابی و حماسی از جمله سرود معروف ممد نبودی ببینی شهر آزاد گشته ... و گنبد پراز ترکش مسجد جامع شهر خرمشهر واز همه مهمتر پیام معمار کبیر انقلاب اسلامی ایران امام خمینی(ره) که خرمشهر را خدا آزاد کرد ، در ذهن ها متبادر میگردد. در این یادداشت مختصر به دنبال زوایای فنی و نظامی عملیات آزادسازی خرمشهر(بیت المقدس) که در نوع خود جزء عملیاتهای بزرگ دوران دفاع مقدس محسوب میگردد نیستیم . البته نباید فراموش کرد که این پیروزی زمینه ساز سایر پیروزیهای رزمندگان گردید و از نظر نظامی جز عملیاتهای سنگین تلقی می شد که در حال حاضر نیز نوع ساختار عملیات آن در دانشگاههای نظامی داخل و خارج کشور تدریس میشود . نکته مهم و قابل تامل عملیات بیت المقدس و صد البته سایر عملیاتهای دیگر همدلی ، همراهی و یکدست بودن همه نیروهای نظامی اعم از ارتش ، ژاندارمری ، سپاه ، بسیج و نیروهای مردمی با گرایش های سیاسی و فرهنگی مختلف بود که با اتکا به این سرمایه مهم اجتماعی همه نیروهای حاضر در جنگ در قالب یک سازماندهی مناسب جهت رسیدن به یک هدف مشترک که همانا فتح خرمشهر و شکست دشمن بعثی بود، باهم متحد شدند و با این شیوه و تاکتیک نظامی اجتماعی ، توانستند دشمن متجاوز را نه تنها از خرمشهر بلکه از کل خاک کشورمان بیرون برانند و حتی به خاک دشمن نیز نفوذ کنند.
همه دستاوردهای دوران دفاع مقدس مرهون الطاف پروردگار بزرگ ، رهبری داهیانه بنیانگذار انقلاب اسلامی(ره) ایمان و همدلی تمامی رزمندگان بود. موضوعی که این روزها کشور به شدت به آن نیازمند است بویژه در سال جاری که از سوی مقام معظم رهبری مزین شده به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل ، بواقع اگر همانند سالهای دفاع مقدس نتوانیم باهم و در کنار هم بودن را دوباره تجربه کنیم و همچنین نتوانیم بدون هیچگونه چشم داشتی و بی منت برای رسیدن به هدف (تحقق اقتصاد مقاومتی مد نظر مقام معظم رهبری) فعالیت و تلاش کنیم به نظر نخواهیم توانست در جامه عمل پوشاندن به شعار سال موفق عمل کنیم. چرا که سیاست های 24 گانه و برنامه های دوازده گانه ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مستقر در دولت ، می طلبد تمامی آحاد جامعه اعم از مردم و کلیه افراد شاغل در قوای سه گانه از رئیس گرفته تا کارمند ساده باهم متحد،صادق و هماهنگ باشند. حال این سوال مطرح میگردد که آیا تا زمانی که فساد در کشور بیداد میکند، قاچاق کمر تولید را شکسته ، بی اعتمادی در بین لایه های مختلف جامعه تسری یافته و مفاهیم و شاخصهای اجتماعی و فرهنگی بشدت افول یافته اند و علت اصلی همه ی این موارد به نظر نگارنده برمیگردد به نبود همدلی و همزبانی و عدم اراده برای یکدست و هماهنگ بودن بین مسئولین اجرایی کشور در تمام سطوح آن ، میتوان به آینده اقصاد مقاومتی امیدوار بود.
بنابرین تا زمانی که نتوانیم و خدای ناکرده نخواهیم همانند دروان دفاع مقدس روحیه مشارک پذیری ، حضور بی منت، تلاش برای رسیدن به هدف مشترک و همچنین احترام و صداقت در کارها را در سطوح مختلف جامعه ترویج و بسط دهیم ، مطمئناً در رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی ، اقدام و عمل با چالش جدی مواجه خواهیم بود.
امیدوارم زمانی برسد که مردم جامعه از همه ی طبقات همانند سالهای دفاع مقدس به همدیگر احترام و عشق بورزند و همواره تمامی شرایط در کنار هم باشند. طوری که در حسرت آن روزها و سالها، جمله معروف شهید آوینی در مستند روایت فتح یعنی((یاد باد آن روزگاران، یاد باد)) را تکرار نکنند. انشاءالله