سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چرا سگ بازی در جامعه مد شده است؟

سگ نخستین جانوری است که به دست انسان اهلی شد. و بعد از آن آدمیان از این حیوان برای شکار، گله داری، بارکشی، محافظت،کمک به پلیس و نیروهای نظامی، نجات جان انسانها در حوادث و بلائها و ... استفاده کردند. در بعضی از فرهنگ ها از این حیوان متاسفانه به عنوان یک منبع غذایی هم استفاده شده است این در حالی است که بر اساس آماری که در سال 2001 برآورد شده حدود 400 میلیون قلاده سگ در سراسر دنیا زندگی می کنند.برخی تحقیقات نشان می دهد که سگ ها دست کم در حدود پانزده هزار سال پیش اهلی شده اند، اما با معیار قرار دادن شواهدی که از فسیل ها و آزمایش دی ان ای به دست آمده است سگ ها از یکصد هزار سال پیش اهلی بودند.

سگهایی که عضو خانواده و حتی سیاسی شدند!

هر چند که سابقه ای از زمان ورود سگ بعنوان عضوی از خانواده، در فرهنگ غرب در دسترس نیست. اما سگ نخستین حیوانی اهلی است که پیش از صدها سال است در غرب و آمریکا نه تنها به عنوان یک حیوان نگهبان یا شکاری بلکه بعنوان یک حیوان خانگی وارد زندگی آدمی شده تا جائیکه آرام آرام به دلیل از هم گسستگی بنیان خانواده در غرب بیشترشهروندان اروپا و آمریکایی سگ را بعنوان عضوی از خانواده قبول کرده و حتی در حقوق مدنی خود حق الارث هم برای این حیوان خانگی لحاظ می کنند. و این اتفاق تا جایی پیش رفته که امروز سگ ها را به عنوان یک چهره سیاسی و عضوی از ساکنان کاخ سفید آمریکا یا کاخ ریاست جمهوری در بسیاری از کشورها مشاهده می کنیم.

حضور سگ ها در انتخابات آمریکا:

سگ ها و حتی گربه ها در اروپا و آمریکا دارای قبرستان، بیمارستان، شهر، کلینیک، هتل و پرستار ویژه بوده و حتی در سال گذشته یک سگ در انتخابات شهرداری شرکت کرده است به نحوی که در جریان انتخابات سال گذشته این سگ مذکور در رقابتهای انتخابات شهرداری پیروز شد.

سگ در فرهنگ ایران:

نقش سگ در فرهنگ ایرانی هم جایگاه خودش را دارد. از سگ های گله که همیشه نگهبان احشام روستائیان بوده، تا سگ های شکاری که عصای دست شکارچیان ایرانی بوده اند. اما بر خلاف غرب کمتر دیده شده که سگ ها وارد زندگی ایرانیان بعنوان عضوی از خانواده شوند. هر چند که برخی پادشاهان ایرانی سگ خانگی داشتند اما با توجه به فرهنگ اسلامی حاکم بر ایران مسلمانان ایرانی بر اساس روایات و احادیث و فتوای مراجع عظام سگ را حیوانی نجس دانسته و از معاشرت با آن دوری می کنند. اما در سالهای اخیر عواملی موجب شده تا برخی از جوانان امروزی بر خواسته از تأثیر این عوامل نگهداری و زندگی با سگ را در خانه و خانواده خود تجربه کنند.

آسیب های روانشناختی:

مانوس شدن بعضی جوان ها با حیوانات مانند سگ و گربه میتوان گفت این افراد دو گروه هستند. گروه اول افرادی هستند که ارتباطات خوب اجتماعی نداشته و گاهی دوست و آشنایی ندارند و بیشتر احساس تنهایی می کنند و گروه دوم افرادی هستند که بیشتر به این موضوع از روی علاقمندی نگاه کرده و تعلق خاطری هم ندارند و به نوعی بعنوان سرگرمی به آن نگاه می کنند.

در موضوع گروه اول به دلیل آنکه عمر حیوانات بعضاً کمتر از 10 سال است فرد در طول عمر خود بارها و بارها شاهد مرگ حیوانات مورد علاقه خود است و همین موجب افسردگی برای فرد می شود و البته موضوع آلودگی حیوانات که جای خودش را دارد اما عشق به حیوانات تبعات جبران ناپذیزی از نظر روانی خواهد داشت.

دیدگاه علمی بهداشت جهانی در مورد نگهداری از حیوانات و سگ:

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت از میان 1709 عامل بیماری زا، 832عامل، از حیوانات به انسان منتقل می شود و همچنین از میان 156 بیماری نو پدید شناخته شده در انسان، 114 مورد آن از حیوانات به انسان منتقل می شود. در بعضی از کشورهای غربی تعداد حیوانات خانگی شان از تعداد شهروندان آن بیشتر است و همه این حیوانات به صورت بالقوه توانایی انتقال بیماری را دارند.

در پایان متولی امور اجتماعی و فرهنگی و مسئول سیاستگذاری در این بخش باید قبل از بروز هر گونه اپیدمی آسیب اجتماعی در جامعه بسته های فرهنگی آماده ای داشته باشد. با این حال پرونده سگ بازی در جامعه همچنان مفتوح است تا رسانه ها و دستگاه های متولی اقدام فرهنگی در این مورد داشته باشند.

 

 






تاریخ : شنبه 94/3/23 | 11:56 عصر | نویسنده : اصغر مناف زاده | نظرات ()
.: Weblog Themes By SlideTheme :.

  • وب میوه ها
  • وب دختر تهرونی
  • وب دو دی ال
  • وب وب آنلاین