سفارش تبلیغ
صبا ویژن

              بایدها ونبایدهای توافق هسته ای

1- گاهاً مطالبی در خصوص ضرورت یا عدم ضرورت توافق هسته ای کشور مطرح می گردد. بدون هرگونه جهت گیری سیاسی و غرض ورزی وبااعتقاد به اینکه بهره گیری صلح آمیزازانرژی هسته ای حق مسلم تمامی کشورهای دنیاازجمله ایران اسلامی می باشد ولی نه به هر قیمتی،  باید قبول کنیم که در این شرایط و اوضاع سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، هم ایران و هم کشورهای 1+5 به این توافق بین المللی نیازمند هستند. ایران به خاطر خروج از تحریم های ظالمانه و فلج کننده که مانع اجرای برنامه های توسعه ای خود شده است . و کشورهای 1+5نیز به خاطر مسایل حساس منطقه ای، امنیتی و جلوگیری از رشد و گسترش فناوری هسته ای درایران وحفظ توازون در معادلات بین المللی برسر میز مذاکرات نشسته اند. چون اگر نیازی مطرح نبود، اینهمه مذاکرات و رفت و آمدها دیپلماتیک وجود نداشت و ما کار خودمان را انجام میدادیم و آنها نیز کار خودشان را، پس هر دو طرف به این پیمان بین المللی به شدت نیازمند هستندواین نکته مهمی دراین مذاکرات می باشد.

2- مطرح می شود که بدون توافق هسته ا ی نیز کشور با اتکاء به توان و ظرفیت های داخلی می تواند در مسیررشد توسعه قرار بگیرد. بله صدالبته، ولی تحقق این امر مستلزم داشتن الزامات فراوانی می باشد که به دلایل مختلف درحال حاضر چنین بستری مهیا نمی باشد و ازطرفی در سالهای گذشته تحریم ها به این شدت و میزان نبودند لذا شاهد توسعه نسبی کشور در برخی از حوزه ها بودیم. و لی در حال حاضر شرایط نسبت به گذشته پیچیده شده و تحریم ها بشدت افزایش یافته و ادامه راه سخت تر شده است و اگر به توافق نرسیم قطعاً میزان تحریم هاازاین که هست نیز افزایش خواهد یافت و ادامه راه با این همه مشکلات داخلی سخت تر و هزینه بر خواهد بود. امیدواریم که کار به این مرحله نکشد.

3- هرازگاهی در برخی از محافل و تریبون ها مطرح می گردد که تحریم ها اثر گذاری چندانی بر اوضاع و شرایط کشور نداشته و حتی موجب پیشرفت های نیز شده است. اگر واقعاً این طور است پس چرا مذاکره می کنیم! این دیدگاه به نظر غیر منطقی می آید. تحریم ها بر کشور در حوزه اقتصاد بویژه تولیدات داخلی به صورت مستقیم و غیر مستقیم تأثیر گذار بوده ومی باشد و از لحاظ معیشتی نیز قشر مزد بگیر یاهمان متوسط جامعه را بیش از دیگران تحت فشارقرار داده است. این واقعیتی است انکار ناپذیر، هر چند که مردم مقاومت می کنند.

4- اگر توافق صورت نپذیرد به خصوص در ارتباط با تحولات بازار کار، شاهد افزایش تقاضا در بازار ارز و طلا بدلیل نگرانی از تشدید تحریم ها ، کاهش شدید ارزش ریال در مقابل سایر ارزها، بروز بحران های دوقلو(بحران ارزی + بحران بانکی) تشدید تورم، افزایش عدم اعتمادبه ثبات بازار، تعطیلی بسیاری از بنگاهها و مهمتر از همه، از میان رفتن فرصت های شغلی خواهیم بود.

5- باید بپذیریم که با انجام توافق کشور تبدیل به بهشت ومدینه فاضله نخواهد شد تنها موانع ایجاد شده بر رشد و توسعه کشور مرتفع خواهد شد. در این حالت کشور نیازمند مدیریت قوی در حوزه های مختلف بویژه اقتصاد می باشد. چرا که کاهش احتمالی ارز می تواند به سود آورتر شدن واردات و در نتیجه کاهش توان رقابتی تولیدات داخلی و افزایش واردات محصولات رقیب تولیدات داخلی منجر شود. در چنین شرایطی اگر نتوانیم اقتصاد داخلی را کنترل کنیم، برون سپاری فرصت های شغلی و افزایش بیکاری آشکار و پنهان معضلی بزرگ خواهد بود.

6- نکته دیگر این است که به دلیل عقبه و گذشته کشور چه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و چه بعد از آن به دلایل مختلف عمدی یا غیر عمدی نتوانستیم کشور را بدون اتکاء به درآمدهای نفتی آن طوریکه شایسته است اداره کنیم و این نوع مدیریت به نظر می آید به این زودی ها تغییر یافتنی نیست چون نیازمند بستر سازی اقتصادی فراوان می باشد. و از طرفی نوع نگاه مردم به دولت همانند نگاه کودک به مادر خود است که همیشه منتظرند مورد حمایت و نوازش قرار بگیرند و بدون او(دولت) ادامه زندگی را غیر ممکن میدانند. دولت باید کار ایجاد کند، دولت باید فلان کند و هزاران خواسته و تمنای دیگر، گذر از این شرایط نیازمند داشتن برنامه جامع وفرصت زمانی کافی می باشد. آیا واقعاً می توان با چنین شرایط اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی موجودو شرایط تحریم که آرامش فکری راازحاکمیت سلب کرده، کشور را به معنای واقعی به پیش برد.

7- حاکمیت برای رسیدن به ایران 1404 برنامه های بلند مدت تهیه کرده و خیزهایی را در قالب برنامه های توسعه پنج ساله برای آن تدارک دیده است. برای رسیدن به اهداف برنامه ریزی شده، کشور نیازمند آرامش، تمرکز و برنامه ریزی برای اجرای آنها می باشد. واقعیت این است که پیاده سازی این برنامه ها نیازمند منابع مالی می باشد و بدون آن امکان اجرا برنامه وجود ندارد. با توجه به اینکه در حال حاضر مهمترین منابع درآمدی کشور ذخایر نفتی می باشد و آن هم در لیست تحریم ها قرار داددراین حالت اکثربرنامه هابه دلیل محدودیت منابع مالی اجرا نمگردند یا به طور ناقص اجرا میشوند،این یعنی رکود که شاهد آن هستیم.

در پایان امید واریم که در این دور از مذاکرات به توافق هسته ای برسیم تا شاهد رفع تحریم های ظالمانه کشورهای غربی از کشورمان ایران عزیز  باشیم.انشاءا....

 






تاریخ : دوشنبه 94/4/15 | 7:1 عصر | نویسنده : اصغر مناف زاده | نظرات ()
.: Weblog Themes By SlideTheme :.

  • وب میوه ها
  • وب دختر تهرونی
  • وب دو دی ال
  • وب وب آنلاین