سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 کودکم را در کدام کلاس تابستانی ثبت نام کنم؟

      این سوالی است که با شروع تعطیلات تابستانی یا نزدیک شدن به آن در بین اکثر خانواده ها مطرح می شود وبرای یافتن جواب با دوستان و آشنایان خود نیز مشورت می کنند. در دهه شصت که مدارس تعطیل میشد از چنین سوالهایی خبری نبود. در آن زمان تعدادی از دانش آموزان جهت کمک به مغازه پدرشان می رفتند، تعدادی جهت تامین هزینه خانواده کار می کردند، برخی تصمیم می گرفتند فقط بازی و تفریح کنند و تعداد کمی از دانش آموزان آن زمان در کلاسهای تقویتی محل تحصیل خود ثبت نام می کردند.

 

        اما امروزه پر کردن اوقات فراغت کودکان به یکی از چالش های والدین تبدیل شده و بخش قابل توجهی از هزینه های خانواده ها را نیز به خود اختصاص داده است. طوری که فرزند خود را در چندین کلاس تابستانی ثبت نام می کنند و کودک بیچاره مجبور می شود از کلاس کامپیوتر به کلاس شنا، از کلاس شنا به کلاس نقاشی و از کلاس نقاشی به کلاس زبان انگلیسی برود و گاهاً نیز پیش می آید که زمان نیز کم می آورد. 

      این شرایط جز اتلاف وقت و انرژی کودکان و افزایش هزینه خانواده ها، اثر بخشی دیگر نداشته و نخواهد داشت. بنابراین ضروریست خانواده ها در این باب با دقت و وسواس بیشتری عمل نمایند.

لذا رعایت موارد زیر در پر کردن اوقات فراغت کودکان به والدین توصیه می گردد:

*     در تعیین نوع کلاس تابستانی، نظر و علاقه کودک از نکات مهم و حساس می باشد که متاسفانه مورد غفلت خانواده ها قرار گرفته است. اطلاع از علاقه و انگیزه کودک این نیست که در زمان ثبت نام از او سوال کنیم به کدام موضوع علاقه دارد و متناسب با جواب او را در همان کلاس ثبت نام کنیم. شناخت علاقه و انگیزه، موضوعی است که در طول زندگی کودک می بایست شناسایی و روی آن سرمایه گذاری صورت پذیرد.

*     امروزه فرستادن کودکان به کلاس های تابستانی بین خانواده ها به مد و فخر فروشی تبدیل شده است و خانمها در مجالس و محافل خانوادگی عنوان می کنند که فرزندم را در کلاس فلان، فلان و فلان ثبت نام کرده ام. موضوعی که به شدت باید از آن پرهیز گردد. چرا که جسم و ذهن کودک وسیله ای برای فخر فروشی در بین فامیل و آشنایان نیست.

*     باید توجه کنیم که کودکان بعد از نه ماه تحصیل، نیاز به استراحت و تفریح نیز دارند. بنایراین نباید طوری برنامه ریزی شود که آنها از استراحت و تفریحات سالم باز بمانند. چرا که کودکان در حین بازی با همسالان خود بسیاری از رفتارهای اجتماعی را یاد می گیرند که در جامعه پذیری آنها بسیار سودمند می باشد. موضوعی که در هیچ یک از آموزشگاهها به آن اشاره و پرداخت نمی شود.

*     در بین برخی خانواده ها هدف از ثبت نام کودکان در کلاس های تابستانی صرفاً جدا ساختن آنها از محیط خانه جهت آرام کردن فضای خانه برای مدتی می باشد، این نگاه به موضوع بسیار خطرناک بوده و می تواند در روحیه کودک تأثیر منفی بگذارد و از طرفی شرکت در کلاس های تابستانی نیز بی فایده خواهد بود چون نه خانواده و نه خود کودک هیچ هدفی را دنبال نمی کنند جز وقت گذرانی.

*     با شروع تابستان تبلیغات مؤسسات آموزشی جهت جلب نظر والدین به سوی خود چندین برابر می شود. ولی به دلیل ضعف نظارت از سوی متولیان امر کیفیت آموزشی آنها همانند زرق و برق تبلیغاتیشان نیست. بنابراین در صورت تمایل به ثبت نام کودکان در چنین مؤسساتی خانواده ها حتماً از سابقه آموزشگاه، مربیان و مدیریت آن اطلاعات لازم را کسب و سپس اقدام به ثبت نام کنند.

*     جهت افزایش سطح یادگیری و نتیجه بخش بودن آموزش های غیر رسمی کودکان، والدین آنها را در یک کلاس متناسب با علاقه او ثبت نام کنند. و طوری برنامه ریزی گردد که آموزش او در آن موضوع مداوم و مستمر باشد.

 در پایان پیشنهاد می شود:

        خانواده ها با توجه به شرایط بازار کار منطقه خود و حرکت در راستای تضمین آینده شغلی کودکان خود، آنها را در کلاس هایی که مهارت های عملی را آموزش می دهند، ثبت نام کنند، نه در کلاس هایی که برخی مفروضات را به کودکان آموزش می دهند و اگر این کلاس های مهارتی تداوم و مستمر باشد و در یک یا چندترم خلاصه نگردد، قطعاً در آینده شغلی کودکان مؤثر خواهد بود.

 






تاریخ : سه شنبه 94/3/26 | 7:49 عصر | نویسنده : اصغر مناف زاده | نظرات ()
.: Weblog Themes By SlideTheme :.

  • وب میوه ها
  • وب دختر تهرونی
  • وب دو دی ال
  • وب وب آنلاین